18 aprilie 2013

Estimari costuri operatie pe cord

Dragi prieteni, 
Va multumim pentru Tot! 
Suntem siguri ca sunteti curiosi in legatura cu demersurile noastre in vederea operatiei pe cord a lui Cezar. Pe 12 aprilie Cezar a implinit 3 luni. Suntem bucurosi ca starea lui este stabila, conform ultimelor doua controale
Estimare Austria
efectuate la Marie Curie, in Bucuresti. Medicii ne recomanda operatia undeva intre 4 si 6 luni, cel mai probabil in jurul varstei de 6 luni. Cezar, cum bine stiti, are nevoie si de o alta interventie, la fel de complicata ca si cea de pe cord, la nivelul esofagului. Practic, are nevoie de un transplat de esofag. Momentan el este hranit prin intermediul unui tub care comunica direct cu stomacul. Avand in vedere existenta acestei afectiuni, Cezar va trebui operat in afara tarii, deoarece la momentul de fata conditiile din Romania nu permit operarea pe cord in conditii de siguranta daca exista o a doua malformatie la esofag. 
Suntem in plin proces de adunare a documentelor necesare pentru a-l programa pe Cezar la o clinica din strainatate. Din pacate, birocratia ne omoara, dar vom reusi cu ajutorul medicilor sa intocmim dosarul. Nu suntem straini de formularul E112, dar momentan nu avem nicio certitudine. Din acest motiv, insistam atat de mult sa adunam banii necesari acestei prime interventii, cea de pe cord. La nivelul esofagului se va interveni mai taziu, dupa varsta de un an. In conditiile in care se vor aduna mai multi bani acum, tot ceea ce va ramane va fi investit in operatia la esofag. Mai exista si drumurile la controale, tratamente etc. Toate acestea costa si toate sunt vitale pentru Cezar. 
Asadar, ne-am interesat si iata estimarile interventiei pe cord: 
Spitalul Necker din Franta a estimat costurile in jur de 20.000 euro. La clinica din Bad Oeynhausen, Germania am inteles ca pretul interventiei s-ar ridica in jur de 35.000 euro. Recent, am primit si o estimare de la Spitalul din Linz, Austria de 38.840 euro. Atasam si o imagine cu aceasta ultima estimare. 
Ca orice parinte care isi doreste ceea ce este mai bine pentru copilul lui, noi, parintii lui, am decis ca cel mai bine este sa facem operatia la inimioara in Germania, la costurile operatiei adaugandu-se si costurile transportului, cazarea noastra acolo, eventualele controale si speram sa nu apara nici o alta complicatie. De aceea suma necesara acum este de aproximativ 40.000 euro.
Va multumim, speram sa ne fiti in continuare alaturi!
Cam atat pana acum. 
Va vom tine la curent cu toate schimbarile care vor aparea pe parcurs. Momentan asteptam si ne rugam ca sanatatea lui Cezar sa ne permita sa il transportam si sa il operam in strainatate. 
Cu adanca recunostinta,
Familia Marin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu